ظهر امروز، چهارم آبان‌ماه ۱۴۰۳، حجت‌الاسلام محمد صباحی، امام جمعه کازرون، پس از پایان نماز جمعه هدف سوءقصد با سلاح گرم قرار گرفت و به شهادت رسید. بر اساس گزارش‌های اولیه، این حادثه بلافاصله پس از خروج حجت‌الاسلام صباحی از محل نماز جمعه رخ داد و ضارب، که از سلاح گرم استفاده کرده بود، پس از تیراندازی اقدام به خودکشی کرد.

ترور امام جمعه کازرون موفق آمیز بوده ؟ فیلم خودکشی ضارب

محمدعلی بخرد، فرماندار شهرستان کازرون، ضمن تأیید این خبر، اعلام کرد که حجت‌الاسلام صباحی پس از انتقال به بیمارستان جان باخت. بخرد در ادامه، احتمال وجود انگیزه شخصی را در این سوءقصد مطرح کرد و این حادثه را از نوع اقدامات تروریستی ندانست. وی خاطرنشان کرد که تحقیقات برای روشن شدن جزئیات این حادثه در جریان است و اطلاعات بیشتری به‌زودی اعلام خواهد شد.

معرفی حجت‌الاسلام صباحی؛ امام جمعه کازرون

حجت‌الاسلام محمد صباحی از شخصیت‌های مذهبی واز روحانیان شناخته‌شده استان فارس و اصالتاً اهل قادرآباد شیراز بود. او سال‌ها در مسئولیت‌های مختلف مذهبی و فرهنگی خدمت کرده و از جمله سابقه‌ای ده‌ساله در امامت جمعه شهرستان خرامه در استان فارس را در کارنامه داشت.

ترور امام جمعه کازرون موفق آمیز بوده ؟ فیلم خودکشی ضارب

صباحی در آبان‌ماه ۱۳۹۸ به‌عنوان امام جمعه شهرستان کازرون منصوب شد و به دلیل ارتباطات نزدیک خود با مردم و سابقه‌ی آشنایی‌اش با فرهنگ این شهرستان، محبوبیت و احترام ویژه‌ای در میان اهالی کازرون داشت. او همچنین در زمان مسئولیت مرحوم آیت‌الله ایمانی در شیراز، معاون اجرایی نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در استان فارس بود. در واقع، صباحی یکی از شخصیت‌های مذهبی و تأثیرگذار در منطقه فارس به شمار می‌رفت و اینک با شهادت او، جامعه دینی و مردم کازرون، یک شخصیت خدمتگزار و مردمی را از دست داده‌اند.

بررسی حوادث مشابه در کازرون

این حادثه از آن جهت مهم است که کازرون طی دهه‌های گذشته شاهد حوادث مشابهی بوده است. اولین مورد سوءقصد در این شهرستان به سال ۱۳۶۰ بازمی‌گردد، زمانی که حجت‌الاسلام شهید دانشجو، امام جمعه وقت کازرون، توسط گروهک مجاهدین خلق ترور شد. دومین حادثه نیز در خردادماه ۱۳۹۸ رخ داد و طی آن، حجت‌الاسلام محمد خرسند، امام جمعه پیشین این شهر، ترور شد و به شهادت رسید. اکنون، ترور حجت‌الاسلام صباحی سومین حادثه از این نوع در طول چهار دهه گذشته است.

شایعات و ادعاها در شبکه‌های اجتماعی

پس از وقوع حادثه، شایعات و ادعاهایی در برخی شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. یکی از کانال‌های تلگرامی ادعا کرد که ضارب این حادثه فردی جانباز بوده که به‌دلیل نارضایتی از عدم تحقق مطالباتش اقدام به این سوءقصد کرده است. با این حال، این ادعا توسط منابع رسمی رد شد و در ادامه، اطلاعات بیشتری در خصوص ضارب منتشر گردید.

گزارش رسمی درمورد ضارب

براساس اعلام خبرگزاری قوه قضاییه، ضارب حادثه امروز یک جانباز دفاع مقدس نبوده و سابقه محکومیت‌های متعدد داشته است. طبق گزارش‌ها، این فرد حدود بیست سال پیش در پی اقدام خشونت‌آمیزی که منجر به آسیب جدی به خود شد، تحت پیگرد قانونی قرار گرفت و به حبس محکوم شد. براساس این گزارش، ضارب در آن زمان قصد آسیب‌رساندن به یک قاضی را داشت و برای این منظور به خود مواد منفجره بسته بود که با انفجار این مواد، دست و پای او قطع شد.

سوابق این فرد نشان می‌دهد که او دارای جرایم متعددی از جمله بمب‌گذاری در منطقه گچساران، سرقت اسلحه و مهمات، و پرداخت رشوه برای نگهداری غیرقانونی مهمات بوده است. وی به‌دلیل این اقدامات، مدتی به زندان محکوم شده و حدود شش سال را در حبس گذرانده است. با انتشار این اطلاعات، مشخص شد که ادعای جانباز بودن ضارب نادرست بوده و سوابق او بیشتر به انگیزه‌های غیرمرتبط با مسائل دفاع مقدس اشاره دارد.

اهمیت پیگیری دقیق حادثه

این حادثه بار دیگر بر ضرورت حفاظت از امنیت مقامات دینی و مسئولان مذهبی تأکید می‌کند. امامان جمعه، به عنوان رابطان میان مردم و حکومت، نقش مهمی در ارائه درخواست‌ها و نیازهای اجتماعی به مسئولان ایفا می‌کنند. اقدامات مشابه در گذشته، به‌ویژه در شهرستان کازرون، نشان‌دهنده آن است که مسئولان دینی در معرض تهدیدهایی قرار دارند که نیازمند توجه و رسیدگی جدی است.

ترور امام جمعه کازرون موفق آمیز بوده ؟ فیلم خودکشی ضارب

این حادثه، سومین سوءقصد به امامان جمعه در کازرون به‌شمار می‌رود؛ اولین مورد در دهه ۶۰ رخ داد و دومین مورد، در خردادماه ۱۳۹۸ که منجر به شهادت حجت‌الاسلام محمد خرسند، امام جمعه پیشین این شهرستان، شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *