دانشمندان محوری در بدن نام‌گذاری کردن به نام
محور میکروبیوتا – روده – مغز یا (microbiota-gut-brain axis) که یک مسیر دوطرفه است.

یعنی چی؟ یعنی مغز بر میزان و نوع میکروبیوم‌های روده اثر میذاره، میکروبیوم‌های داخل روده بر عملکرد مغز، یکی از بخش‌های مغز شما، هیپوکامپه، که میگن بعد از تولد تقریباً نورون‌زایی مغز کم‌ میشه و این هیپوکامپ که نورون زاییش ادامه داره و کارش هم در حافظه، یادگیری و عملکردهای_شناختیه، حالا تحقیقات قبل گفتن که اگر میکروبیوم‌های روده کم بشن یا تخریب بشن، عملکرد هیپوکامپ شما مختل میشه و بیماری‌های مثل آلزایمر و پارکینسون رو احتمالاً بیشتر می‌گیرید.

این تحقیق نشون داده که ورزش باعث میشه اگر میکروبیوم‌های روده شما تخریب هم بشه، ورزش نورون‌زایی هیپوکامپ رو حفظ می‌کنه و از افت عملکرد هیپوکامپ شما جلوگیری می‌کنه.

محدودیت تحقیق چی بوده؟ اینکه فعلاً روی موش‌ها به اثبات رسیده و نیاز به تحقیقات انسانی حس میشه که باید در آینده انجام بشه و نتیجه قطعی رو بگن…

راستی جمله اول رو چرا آوردم: چون تغذیه شما به شدت بر حفظ و سلامت میکروبیوم‌های روده اثر میذاره، مصرف غذاهای فرایند شده (مثل فست فود، روغن‌های هیدروژنه، غذاهای دارای نگهدارنده‌های شیمیایی) می تونن به شدت این میکروبیوم‌ها رو تخریب کنند. بخصوص اگر آدم فعالی از نظر ورزشی نیستید.

میکروبیوم به مجموعه میکروارگانیسم‌هایی گفته می‌شود که در یک محیط خاص، مانند دستگاه گوارش انسان، زندگی می‌کنند. این میکروارگانیسم‌ها شامل باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و پروتوزوآ هستند. میکروبیوم برای حفظ سلامت بدن بسیار مهم است و نقش مهمی در فرایندهای گوارشی، سیستم ایمنی، سطح پوست و حتی رفتار انسان دارد. اخیراً، تحقیقات بسیاری در زمینه میکروبیوم انجام شده است و نتایج آن‌ها نشان می‌دهد که تغییرات در ترکیب و تعداد میکروارگانیسم‌های موجود در محیط خاص، مثل دستگاه گوارش، ممکن است باعث بروز بسیاری از بیماری‌های مختلف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *