پس از پیشنهاد فرمانده فراجا برای افزایش مبلغ جرایم رانندگی، رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد افزایش سه برابری جریمه های رانندگی صورت خواهد گرفت.

افزایش سه برابری جریمه های رانندگی
افزایش سه برابری جریمه های رانندگی

پلیس در خواست کرده که جرائم رانندگی به طور میانگین حدود سه برابر افزایش پیدا کند.طبق نظر یک عده از کارشناسان باید رابطه منطقی بین میزان جرائم و میزان خدمات ارائه شده به مردم وجود داشته باشد. مانند حق دسترسی شهروندان به خودرو، پارکینگ و معابر خط کشی و تابلو مناسب.

در واقع افزایش جرایم رانندگی بدون ارائه خدمات مناسب به شهروندان مانند این است که دولت مالیات را افزایش دهد. اما برای اشتغال هیچ کاری انجام ندهد. به عبارت دیگر نباید فقط افزایش جرائم رانندگی را از کشور‌های موفق الگوبرداری کرد.‌

علیرضا اسماعیلی، عضو هیات علمی دانشگاه پلیس در این باره گفت: یکی از ابزار‌های کنترل تخلفات رانندگی در دنیا مجازات نقدی است و در برخی کشور‌ها مجازات‌های سختی در نظر می‌گیرند که شخص ناچار می‌شود حقوق چند ماه خود را به عنوان جریمه بپردازد.

رادان گفت:‌ «شما ببینید در بسیاری از کشورهای جهان دنیا برای یک تخلف ساده چندین برابر عدد و رقم تخلف در ایران جریمه در نظر گرفته شده است، اما در کشورما  مبلغ جرایم رانندگی بسیار پایین است و تلاشی هم برای افزایش آن نشده است. اکثریت رانندگان ما به قوانین و مقررات رانندگی احترام می‌گذارند و بخش زیادی از تصادفات مربوط به تخلفات تنها شش تا هفت درصد از رانندگان است. در واقع تخلف این افراد به دیگران نیز آسیب می‌زند، خب چرا باید هزینه تخلف برای این افراد پایین باشد؟ به همین دلیل از دولت تقاضا داریم تا اقدامات لازم در راستای بالا بردن هزینه تخلفات و مبلغ جرائم رانندگی انجام دهد. از نظر ما افزایش جریمه‌های رانندگی حتماً تأثیر مستقیمی بر کاهش تصادفات فوتی و جانباختگان تصادفات خواهد داشت.»

سه برابر شدن جریمه های رانندگی

افزایش سه برابری جریمه های رانندگی
سردار سید کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور فراجا

سردار سید کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور فراجا، جزئیاتی از پیشنهاد مطرح شده برای افزایش جرائم رانندگی را اعلام کرد. او با تاکید بر اینکه مبلغ جرائم ربطی به پلیس ندارد، گفت: برابر قوانین و مقررات هر سه سال باید چهار دستگاه شامل پلیس، وزارت دادگستری، وزارت کشور و وزارت راه در بحث جرائم تصمیم گیری کرده و در مبالغ آن بازنگری کنند. با این وجود پلیس راهور در سال‌های گذشته به دلیل وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور و عواملی مانند شیوع کرونا و … پیشنهادی به دولت نداد.

هادیانفر با بیان اینکه این موضوع در کمیسیون قضایی دولت با ریاست وزیر دادگستری نیز مورد بحث قرار گرفت، گفت: در نهایت در این جلسه این موضوع تصویب شد و به هیات دولت رفت و به محض تصویب برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

هادیانفر درباره اینکه افزایش رقم جرائم رانندگی چه زمانی اجرا خواهد شد، اظهارکرد: این‌ موارد در اختیار دولت محترم است. هیات دولت باید موضوع را تصویب و ابلاغ کند و هر زمان که این اتفاق بیفتد پلیس راهور مکلف است به اجرای آن است.

وی همچنین تاکید کرد که برابر ماده ۱۱۸ قانون برنامه ششم توسعه، رقم جرائم محل درآمد و… عایدی برای پلیس ندارد. در این ماده صراحتا تاکید شده که دستگاه‌هایی که جریمه می کنند، امکان برداشت ندارند. برابر قانون مبالغی از این رقم جرائم به وزارت کشور و وزارت راه داده می‌شود تا با استفاده از آن برای اصلاح نقاط حادثه‌خیز ترافیکی، توسعه دوربین‌ها و تجهیزات و … اقدام شود. همچنین رقمی هم در اختیار صندوق تامین توسعه خسارات بدنی قرار خواهد گرفت.

افزایش جریمه های رانندگی با واکنش های متفاوتی از سوی مردم و کارشناسان مواجه شده است. برخی از افراد معتقدند که این افزایش جریمه ها می تواند تا حدی از وقوع تخلفات رانندگی جلوگیری کند و به کاهش تصادفات منجر شود. برخی دیگر نیز معتقدند که این افزایش جریمه ها فشار اقتصادی زیادی به مردم وارد می کند و ممکن است باعث بروز برخی مشکلات اجتماعی شود.

به هر حال، باید منتظر ماند و دید که این افزایش جریمه ها چه تاثیری بر وضعیت ترافیک و ایمنی جاده های ایران خواهد داشت.

برای اطلاع از آخرین قیمت دلار کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *