پیتزای ایتالیایی غذایی محبوب و شناخته شده در سراسر جهان است که ریشهای ایتالیایی دارد. این غذای خوشمزه از نان پهن و تخت به نام “پیتزا” تشکیل شده است که روی آن سس گوجه فرنگی، پنیر و مواد دلخواه مانند گوشت، سبزیجات و قارچ قرار میگیرد.
اما پیتزای ایتالیایی اصیل با پیتزایی که در بسیاری از رستورانها و فستفودها سرو میشود، تفاوتهای ظریفی دارد. در این مقاله، به بررسی ویژگیهای پیتزای ایتالیایی اصیل و رازهای پخت آن میپردازیم.
تاریخچه پیتزا
اولین بار در قرن هجدهم میلادی در شهر ناپل ایتالیا، پیتزا به عنوان غذای خیابانی طبخ میشد. در آن زمان، نان پهن و تخت را با گوجه فرنگی، پنیر و سیر طعمدار میکردند و به عنوان یک غذای ارزان و سیرکننده به مردم میفروختند. با گذشت زمان، پیتزا به محبوبیت زیادی دست یافت و به تدریج به سایر نقاط ایتالیا و سپس به سراسر جهان راه یافت.
ویژگیهای پیتزای ایتالیایی اصیل
خمیر: خمیر پیتزای ایتالیایی از آرد گندم دوروم تهیه میشود که به دلیل داشتن گلوتن بالا، بافتی ترد و پوک دارد. این خمیر به طور سنتی با دست ورز داده میشود و به مدت طولانی استراحت میکند تا به طور کامل پخته شود.
سس: سس پیتزای ایتالیایی ساده و کمادویه است و از گوجه فرنگی تازه، سیر، روغن زیتون و نمک و فلفل تهیه میشود. در این سس از سبزیجات معطر مانند ریحان و آویشن استفاده نمیشود.
پنیر: پنیر مورد استفاده در پیتزای ایتالیایی موزارلای تازه است که طعمی ملایم و کمی شور دارد. این پنیر به صورت ورقههای نازک روی خمیر پهن میشود و به طور کامل ذوب میشود.
مواد: مواد مورد استفاده در پیتزای ایتالیایی معمولاً ساده و باکیفیت هستند. از جمله مواد محبوب پیتزای ایتالیایی میتوان به پپرونی، قارچ، زیتون، فلفل دلمه ای و پیاز اشاره کرد.
پخت: پیتزای ایتالیایی در تنورهای چوبی با حرارت بالا پخته میشود. این حرارت بالا باعث میشود تا خمیر به سرعت پخته و ترد شود و پنیر به طور کامل ذوب و کشسان شود.
رازهای پخت پیتزای ایتالیایی اصیل
- استفاده از مواد اولیه باکیفیت و تازه
- ورز دادن صحیح خمیر و استراحت دادن کافی به آن
- استفاده از سس گوجه فرنگی ساده و کمادویه
- پخت پیتزا در تنور چوبی با حرارت بالا
از دستور پخت کیک اتریشی ما هم دیدن کنید
جادوی پخت پیتزا با خمیر پوک و ترد: رازهای یک پیتزای خانگی بینظیر
هیچ چیز به اندازه یک پیتزای خانگی داغ و خوشمزه با خمیر پوک و ترد، نمیتواند یک شب دلچسب را رقم بزند. اما رسیدن به این طعم و بافت ایدهآل، گاه میتواند چالشبرانگیز باشد. در این مقاله، به شما رازهای پخت پیتزای خانگی با خمیر پوک و ترد را آموزش میدهیم تا بتوانید در هر بار پخت، از این غذای محبوب لذت ببرید.
مواد لازم برای خمیر پیتزای ایتالیایی:
- 500 گرم آرد نان فانتزی
- 1 قاشق چایخوری نمک1
- قاشق غذاخوری شکر
- 2 قاشق غذاخوری مایه خمیر
- 300 میلیلیتر آب ولرم (حدود 37 درجه سانتیگراد)2
- قاشق غذاخوری روغن زیتون
مراحل تهیه خمیر پیتزای ایتالیایی:
آرد، نمک و شکر را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
مایه خمیر را به آب ولرم اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه صبر کنید تا فعال شود.
مخلوط آب و مایه خمیر را به مواد خشک اضافه کنید و با قاشق چوبی مخلوط کنید تا خمیری شل و چسبناک بدست آید.
روغن زیتون را اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر صاف و یکدست شود.
خمیر را به شکل توپ درآورده و در کاسهای که با روغن چرب شده قرار دهید.
روی کاسه را با پارچه یا پلاستیک بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در دمای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
نکات مهم برای تهیه خمیر
- از آرد نان فانتزی با کیفیت بالا استفاده کنید.
- آب ولرم باشد، نه داغ و نه سرد.
- خمیر را به اندازه کافی ورز دهید تا صاف و یکدست شود.
- به خمیر استراحت کافی بدهید تا پوک و ترد شود.
طرز تهیه پیتزا:
- فر را با دمای 250 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل نان پیتزا پهن کنید.
- سس گوجه فرنگی را روی نان پیتزا پخش کنید.
- پنیر موزارلای رنده شده را روی سس بریزید.
- مواد دلخواه خود مانند گوشت، سبزیجات و قارچ را اضافه کنید.
- پیتزا را به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر بپزید تا نان پیتزا طلایی و ترد و پنیر ذوب شود.
نکات مهم برای پخت پیتزا:
- از سس گوجه فرنگی با کیفیت بالا استفاده کنید.
- پنیر موزارلای تازه را رنده کنید.
- مواد پیتزا را به طور یکنواخت روی نان پیتزا پخش کنید.
- پیتزا را در طبقه وسط فر قرار دهید.
- به پیتزا در حین پخت نظارت کنید تا نسوزد.
با رعایت این رازها، میتوانید در هر بار پخت، پیتزای خانگی با خمیر پوک و ترد و طعمی بینظیر تهیه کنید و از این غذای محبوب در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.
نکات تکمیلی:
- میتوانید از آردهای مختلف مانند آرد سبوسدار یا آرد جو برای تهیه خمیر پیتزا استفاده کنید.
- برای طعمدار کردن خمیر پیتزا میتوانید از ادویههایی مانند آویشن، رزماری و فلفل سیاه استفاده کنید.
- میتوانید از سسهای مختلف مانند سس پستو یا سس آلفردو به جای سس گوجه فرنگی استفاده کنید.
- میتوانید از انواع مختلف پنیر مانند پنیر چدار، پنیر گودا یا پنیر پارمزان به همراه پنیر موزارلا استفاده کنید.
- میتوانید از خمیر پیتزا برای تهیه انواع غذاهای دیگر مانند کالزون یا فوکاسیا نیز استفاده کنید.
امیدواریم از این آموزش لذت برده باشید و بتوانید پیتزاهای خانگی خوشمزه و بینظیری با خمیر پوک و ترد تهیه کنید.
پیتزای ایتالیایی اصیل، غذایی ساده و خوشمزه است که با مواد اولیه باکیفیت و روش پخت سنتی تهیه میشود. اگر به دنبال طعمی بینظیر و خاطرهانگیز از پیتزا هستید، حتماً پیتزای ایتالیایی اصیل را امتحان کنید.
همچنین میتوانید جهت مطالعه درباره ساخت خمیر پیتزای خانگی اینجا کلیک کنید