چه کسی رئیس جمهور میشود؟ با نزدیک شدن شدن به ایام انتخابات 1403 این سوال ذهن اغلب مردم ایران را درگیر کرده است.
پس از سانحه سقوط بالگرد ریاست جمهوری و به شهادت رسیدن سید ابراهیم رئیسی طبق قانون اساسی ایران انتخابات فوری تدارک دیده شد. در ساعات اولیه که مردم نگران وضعیت موجود بودند، رهبری با سخنرانی خود ضمن آرزوی سلامتی و بازگشت رئیس جمهور به مردم ایران آرامش لازم برای ادامه وضعیت کشور را نیز اهدا کردند.
در طی هفته های گذشته که فرآیند انتخابات در حال برگزاری بوده است. همواره مواردی خبرساز شده و بازار اخبار انتخابات را به خود مشغول کرده بودند. که از این موراد به ثبت نام تعداد زیادی از نمایندگان ادوار گذشته مجلس میتوان اشاره نمود. همچنین ثبت نام و رد صلاحیت برخی چهره های سیاسی مطرح مانند محمود احمدی نژاد برای روزهایی از دیگر اخبار داغ انتخابات در هفته های گذشته بوده است.
در نهایت چه کسی رئیس جمهور میشود؟
در نهایت پس از بررسی های صورت گرفته توسط شورای نگهبان 6 نفر از این افراد به عنوان نامزدهای نهایی انتخابات اعلام شدند. این شش نفر باید در تاریخ 8 تیر ماه 1403 برای جایگاه چهاردهمین رئیس جمهور ایران رقابت کنند.
- مسعود پزشکیان
وی متولد 1333 در مهاباد است. هم اکنون نیز نماینده مردم تبریز در مجلس اسلامیست. همچنین نماینده ادوار مختلف مجلس و نایب رئیس مجلس دهم بوده است. از دیگر سوابق او میتوان به وزارت بهداشت در دولت هشتم و ریاست بر بیمارستان قلب تبریز اشاره نمود. پزشکیان دارای مدرک تخصص جراحی عمومی از دانشگاه تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
نکته ی قابل توجه در خصوص پزشکیان این است که ایشان پیشتر در دو دوره ریاست جمهوری به عنوان کاندید ثبت نام کرده بودند. که در سال 1392 پیش از اعلام صلاحیت به نفع آیت الله رفسنجانی کناره گیری کردند. و در سال 1400 نیز توسط شورای نگهبان احراز صلاحیت نشدند. که همین مورد نیز از مسائل داغ این ایام بوده است. در رابطه با این موضوع عده ای تایید صلاحیت ایشان را به علت نظر آقای خاتمی اعلام کردند. اما آیت الله جنتی در صحبتی که داشتند تاثیر هر گونه فشاری را بر تصمیمات شورای نگهبان رد کردند.
2. مصطفی پور محمدی
پور محمدی متولد 1338 در قم و هم اکنون نیز دبیر کل جامعه روحانیت مبارز میباشد. وی هم اکنون به عنوان مدرس در دانشگاه امام صادق نیز مشغول به کار میباشد. از سوابق او میتوان فعالیت به عنوان دادستان انقلاب اسلامی در چند استان اشاره نمود. پورمحمدی همچنین تجربه ریاست بر بخش اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات، قائم مقام وزرات اطلاعات، وزارت کشور در دولت احمدی نژاد و ریاست بر سازمان بازرسی کل کشور را داشته است.
پور محمدی در سطح چهار فقه و حقوق اسلامی در حوزه ی علمیه تحصیل کرده است.
3. سعید جلیلی
جلیلی متولد 1344 در مشهد است. از سوابق او میتوان به ریاست اداره بازرسی وزارت خارجه، مدیرکل بررسی های جاری دفتر رهبری، معاون اروپا و آمریکای وزرات خارجه و دبیری شورای امنیت ملی اشاره نمود.
4. علیرضا زاکانی
زاکانی متولد 1344 در شهر ری میباشد. هم اکنون به عنوان چهل و هفتمین شهردار تهران مشغول به کار است. از سوابق او میتوان به نمایندگی ادوار مجلس و ریاست بر سازمان بسیج دانشجویی کشور اشاره نمود. او در انتخابات سیزدهم نیز اعلام کاندیداتوری کرد اما در نهایت به نفع سید ابراهیم رئیسی کناره گیری کرد. زاکانی همچنین به عنوان دانشیار پزشکی هسته ای در بیمارستان امام خمینی تهران و مجتمع درمانی ولیعصر نیز مشغول فعالیت است.
5. سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی
او متولد 1350 در فریمان است. از پس از ناکامی در انتخابات سیزدهم در سال 1400 به عناون معاونت رئیس جمهور و ریاست بنیاد شهید مشغول فعالیت شد. از سوابق او میتوان به نمایندگی ادوار مختلف مجلس اشاره نمود. قاضی زاده متخصص گوش حلق و بینی است. و مدتی ریاست دانشگاه علوم پزشکی سمنان را عهده دار بوده است.
6. محمد باقر قالیباف
قالیباف متولد 1340 در طرقبه است. وی هم اکنون نماینده مردم تهران و رئیس مجلس دوازدهم است. از سوابق او میتوان به ریاست بر مجلس یازدهم، شهردار تهران، فرماندهی نیروی انتظامی و فرماندهی نیروی هوافضای سپاه اشاره نمود. او دارای مدرک دکترای تخصصی جغرافیای سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس است. وی از نظر نظامی دارای درجه سرتیپ پاسدار میباشد. وی تا کنون تجربه سه ناکامی در انتخابات ریاست جمهوری را در کارنامه دارد.
اما در نهایت چه کسی پیروز این انتخابات است؟
در روزهای اخیر شاهد مناظره های این 6 نامزد بودیم. در این باب نیز نظرات متفاوتی را در این مدت شاهد بودیم. عده ای مناظرات را ضعیف اما عده ای نیز اعتقاد بر داغ بودن مناظرات داشتند. عده ای اعتقاد بر این داشتند که تعدادی از این نامزدها قصد ادامه مسیر را ندارند و تنها جهت حمایت از نامزد مورد نظر خود و تخریب رقیب ثبت نام کرده اند. که در طول مناظرات شاهد اعلام این موضوع توسط پزشکیان و پور محمدی نیز بودیم. این دو چند مرتبه به پوششی بودن آقایان زاکانی و قاضی زاده هاشمی اشاره کردند. که این مساله توسط این دو کاندیدا به صورت کلامی رد شد. پوششی بودن این عزیران در هر صورت در همین روزها و قبل از انتخابات مشخص شده و یا رد می شود. نظر شما در این باره چیست؟ نظرات خود را در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
واکنش ها به مناظرات
اما در جهت موفق بودن این چهره ها در مناظرات نیز در ادامه نظراتی را ذکر کرده و خواهشمندیم شما نیز ما را از نظرات خود محروم نکنید. در ابتدای امر و اولین مناظره که روندی عادی طی شد و اخباری که بیشتر جلب توجه کاربران را در پی داشت. ضعیف عمل نمودن پزشکیان بوده است. که این موضوع توسط قشر اصلاح طلب نیز به کرات در فضای مجازی مطرح گردید و گلایه آنان از کاندید مورد نظرشان را در پی داشت. این موضوع به سمع آقای پزشکیان نیز رسید که باعث واکنش ایشان به این موضوع و عذرخواهی از هوادارانشان شد.
در مناظره های بعدی اما روند گفتگوها داغ تر بوده و توجهات بیشتری را در پی داشت. در این باب میتوان به حضور پر رنگ تر پزشکیان در مناظره های بعدی اشاره نمود. از مسائل داغ پیرو آن روزها حضور محمد جواد ظریف در کنار پزشکیان و سخنرانی 8 دقیقه ای او اشاره نمود. حضور ظریف و صحبت هایش نیز بازتاب گسترده ای را در فضای مجازی داشته که منجر به حمایت هایی از سوی حامیانشان و همچنین انتقاداتی نیز از جانب احزاب رقیب شد. این انتقادات گاها به حدی بوده که تعدادی از منتقدان در سخنرانی های بعدی ظزیف حاضر شده و با شعارهایی قصد انتقال اعتراض خود و جلوگیری از صحبت های او داشتند.
از دیگر خبرهای مورد توجه میتوان به حضور فاضلی به عنوان مشاور پزشکیان و عصبانیت او از کارشناس برنامه و قطع میکروفنش که باعث خروج او از برنامه زنده شد، اشاره نمود. در قسمت های پایانی مناظرات اما صحبت از حضور پر قدرت پور محمدی بوده است. تا جایی که برخی کاربران در فضای مجازی با اشاره به این موضوع گفتند:
اگر مناظرات دو هفته دیگر به طول می انجامید حتما پور محمدی رئیس جمهور بود.
در خصوص آقایان زاکانی و قاضی زاده نیز نکته ی قابل توجه تلاش آنها در به بحث کشاندن پور محمدی و پزشکیان بوده است. که این موضوع توسط این دو نفر نیز در همان برنامه ها با واکنش روبرو شد. به گونه ای که ضمن پوششی خواندن زاکانی و قاضی زاده از ورود به بحث با آنها جلوگیری کردند.
اما به اخبار مطرح درباره ی آقایان قالیباف و جلیلی نیز میتوان به شایعاتی که هر از گاهی درباره ی کناره گیری هر یک از آنها مطرح می شد و مجددا توسط این افراد و وابستگان آنها تکذیب میشد.
واکنش های طنز
تعدادی از واکنش ها هم مربوط به سوتی های کلامی و یا اشتباهات محاسباتی کاندیداهای محترم بوده است که در این مقاله فرصت بیان آنها وجود ندارد. و صرفا برای اشاره، وعده ی بیست گرم طلا برای هر خانواده که با ذخایر طلای کشور مطابقت نداشت را ذکر میکنیم.
حرف آخر، چه کسی رئیس جمهور میشود؟
با توجه به نظر کارشناسان نتیجه ی انتخابات ارتباط نزدیکی با میزان مشارکت دارد. عده معتقدند در صورت پایین بودن آمار مشارکت احتمال پیروزی آقای قالیباف یا جلیلی وجود دارد. البته این موضوع را منوط به کناره گیری یکی از این دو نفر دانسته اند. از جمله افرادی که این دو نفر را دعوت به اجماع کرده است میتوان به آقای شریعتمداری اشاره نمود. البته نگرانی ایشان نیز نشان دهنده پیش بینی او از میزان بالاتر رای آقای پزشکیان می باشد. که توسط تعدادی دیگر از کارشناسان نیز اشاره شده است.
همچنین برای مطالعه دیگر مقالات ما میتوانید اینجا کلیک کنید
بنظر منکه پزشکیان میشه